Ministria e Ekonomisë është obliguar nga Qeveria e Maqedonisë së Veriut që të shqyrtojë mundësitë rreth vazhdimit eventual të aplikimit të llogaritjes verore të kohës me qëllim të kursimeve shtesë në konsumin e përgjithshëm të energjisë elektrike.

Këtë vendim mbrëmë e ka sjellë Qeveria e RMV-së gjatë mbledhjes së 88-të të kabinetit qeveritar.

Pas shqyrtimit të mundësive, Ministria e Ekonomisë duhet të dorëzojë informacione në Qeveri dhe më pas do të merret vendim.

Ndryshe, në seancën e qeverisë është miratuar edhe set i ri masash kundër krizës në vlerë prej 350 milionë euro për zbutjen e krizës energjetike dhe presionit të çmimeve, si Plan për qëndrueshmëri fiskale dhe mbështetje të rritjes ekonomike me politika, rekomandime, masa dhe indikatorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Rasim Selmanaj jep dorëheqje nga të gjitha pozitat në AAK

Rasim Selmanaj ka dhënë dorëheqje nga të gjitha funksionet në strukturat e…

“U tha, u bë”: (nuk) ka datë në tetor!

Blerim Reka /Ministri për Integrime Evropiane, tash e tre vite, premtonte, se…

Aksioni kundër fajdeve në Gjakovë, u konfiskuan vetura, armë e para

Prokuroria Themelore e Gjakovës ka mbajtur sot një konferencë për media ku…

Institucioni në Maqedoni pa asnjë shqiptarë udhëheqës, 100% maqedonas

Aleanca për Shqiptarët në kuadër të një fushate të saj për të…

Meta: Amerikanët mund të më vrasin edhe nëse duan

Kim: Kërcënimet dhe nxitja e dhunës meritojnë dënim Presidenti i Republikës Ilir…