Ministria e Shëndetësisë njofton se në Sistemin Nacional “Termini im” është vendosur mundësia për dhënien e certifikatave për personat që janë infektuar me COVID-19.

“Certifikata jepet ndaj të gjithë personave të cilët në nëntë muajt e fundit janë infektuar me Sars-Cov-2 dhe regjistrohen si raste pozitive në Sistemin nacional”, thuhet në njoftimin e MSH-së.
Ata shtojnë se certifikata mund të merret te mjeku amë ose në ueb-faqen vakcinacija.mk dhe është në gjuhën maqedonase dhe angleze.

“Në certifikatë përfshihet të dhëna për personin (emri dhe mbiemri, numri amëz, data e lindjes, gjinia), lloji testit, data e testimit, data e rezultimit pozitiv, spitali (laboratori) ku është bërë testimi, si dhe QR kodi”, thonë nga MSH duke theksuar se certifikata ka vulën digjitale të ministrisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Sela: Kemi bërë koalicione sepse e ka kërkuar populli

Lideri i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela, në një intervistë në Programi…

Osmani takon Akar, kërkon mbështetjen e Turqisë për anëtarësim të Kosovës në NATO

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani ka pritur në takim ministrin e Mbrojtjes…

Letra e kongresistëve në favor të Serbisë

Për lidhjen e Serbisë me Amerikën do të mësojë më shumë së…

SHBA-ja dhe Kina pranë një momenti të ri “Sputnik”

Shefi i shtabit të përgjithshëm të ushtrisë amerikane, gjenerali Mark Milley, konfirmoi…

Qeveria e Maqedonisë shpall thirrje publike për blerje të maskave mbrojtëse

Qeveria sot shpalli thirrje publike për blerje urgjente të maskave mbrojtëse për…