Disa mijëra vendime për pagesë të detyrueshme të gjobave dhe dënimeve ka dërguar Drejtoria e të Hyrave Publike (DHP) në Ministrinë e Punëve të brendshme (MPB). Ky aksion bëhet për të marrë paratë nga qytetarët dhe nga kompanitë , për shkak të borxheve të pashlyera nga këto gjoba, raporton portali Presscentar. Kërkohet pagesa e gjobave për shkak të kryerjes së veprave para disa viteve, për gjoba që qytetarët kanë thënë se nuk janë të informuar paraprakisht dhe se janë vjetëruar. Bëhet fjalë për gjoba dhe dënime që kanë ndodhur para tre deri katër viteve. Avokatët theksojnë se veprat që kalojnë tre vite ato vjetërohen dhe se nuk janë më valide.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Liberalizimi i vizave, ambasadori gjerman i rekomandon Kosovës të angazhohet më shumë te vendet skeptike

Ka përfunduar takimi i Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë me…

Blinken: Putin do të tentojë të rrëzojë qeverinë në Ukrainë

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken tha se është “i bindur” se…

Zënkë mes nxënësve në autobusin me numër 5

Disa nxënës të shkollës së mesme sot pasdite janë përleshur fizikisht në…

Deputetja gjermane: BE t’i ngrijë menjëherë bisedimet për anëtarësimin e Serbisë, pas deklaratës së Vuçiqit për Kosovën

Kryetarja e Komisionit për të Drejtat e Njeriut dhe Ndihmën Humanitare në…

Sondazhi nga Pyper: 66% e qytetarëve mendojnë se stabiliteti politik në Kosovë do të arrihet përmes zgjedhjeve të reja

Pyper, si platformë e specializuar për matjen e opinionit publik, në bashkëpunim…