“Rasti i djeshëm skandaloz me lirimin e Sasho Mijallkovit nga dënimi me 12 vjet burg nuk guxon të kalohet vetëm me deklarata dhe distancime. Reagimet e disa pushtetarëve që derdhin lotë krokodili për një sistem të instaluar që falë kriminelët, janë vetëm tentim për të mjegulluar dhe mashtruar qytetarët.

Në vend të reagimeve deklarative, institucionet duhet urgjentisht të gjejnë fajtorët e këtij skandali. Ata duhet të kërkohen në mesin e gjykatësve të Gjykatës Penale të cilët është e qartë se qëllimisht kanë bërë lëshime procedurale, për të krijuar një situatë ku Apeli do ta shfuqizonte vendimin. Fajtorët duhet të kërkohen në kurdisjen e këshillave gjyqësor, ku vërehet se gjithmonë dalin gjykatësit e njëjtë pas çdo “lëshimi” ose vendimi për shfuqizim të dënimeve.

Ky është hapi i parë dhe më urgjent që duhet bërë, me qëllim të parandalimit të mundësisë që ata të krijojnë situata të ngjashme në të ardhmen.

Pas kësaj duhet të gjithë t’i qasemi reformës thelbësore në sistemin e drejtësisë, për t’i dhënë fund amnestimit të kriminelëve, dënimeve të padrejta ndaj qytetarëve të pafajshëm dhe rasteve të montuara ku fatkeqësisht kanë pësuar një numër i madh i qytetarëve në përgjithësi dhe shqiptarëve në veçanti” shkruan Sirija Rashidi nga Aleanca për Shqiptarët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

OBSH: Kulmi i epidemisë COVID 19, javën tjetër

Zyrtarë të OBSH-së parashikojnë që Italia të arrijë javën e ardhshme kulmin…

Ballkani Perëndimor nënshkruan Deklaratën e Tiranës në mbështetje të Turizmit në Rajon

Ministrat dhe përfaqësuesit e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor (BP) nënshkruan Deklaratën…

MPJ: Shkrimtarit Handke duhet t’i merret çmimi Nobel

Ministria e Punëve të Jashtme ka reaguar pasi që shkrimtari austirak Peter…

Rusia provokon Estoninë, shkel hapësirën ajrore të saj – vjen reagimi nga ky vend

Estonia ka akuzuar Rusinë se ka shkelur hapësirën e saj ajrore me…

Këshilltari i ministrit ukrainas publikon pamjet, thotë se tregojnë nisjen e raketave për në Ukrainë nga Bjellorusia

Raketat Iskander u lëshuan nga Bjellorusia në Ukrainë rreth orës 17:00, ka…