Bajram Selmani

Fytyra të djeresitura, të zbehta
Njerëz në pritje, në ankth
dridhen
Dikush i thërret, u afrohet
I lidhë si qenin e zi zonja kësulëkuqe
Dëgjohen kuisjet, urdheri i prerë –
Hesht, mos përdridh bisht –
Në fund të rreshtit ai që më nuk është vetja
Duartroket e bërtet për kot
Ia kërkon hija me republikën e zezë
Çdoherë është në ngutje
edhe kur këmbët proteza i lë në prag të derës
Duhet të mbërrijë në askun
Se ata të parët, i kanë thënë – nisu
I përgjumi gjithnjë ka rënë hundebuzë
Nuk e lënë t’u afrohet,
nuk ia hapin derën, as portën, as …
Bëhu puplë e nisu
Detyrë është të jeshë te të parët,
Te ata që shkuan në harresë
Ec tani, nisu – të presin të harruarit
Që u bënë barrë e kujtesës shterrpe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Misioni i mundur i “Top Channel”

Ekzistojnë organizata të cilat jo vetëm që e synojnë trendin, por edhe…

Teatri si art dhe si godinë

Midis nesh Teatri është lloj arti, i cili, nga një qendër (le…

Nesër, në ç`gjuhë do të flasin shqiptarët?

Midis nesh Këto ditë, në një event kulturor kushtuar gjuhës sonë, u…

Shkumbin Gashi: KEMI PROBLEM ME SHPËRNDARJEN E PËRGJEGJËSISË

Me shkrimtarë të diasporës: SHKUMBIN GASHI Shkumbin Gashi (1991) është shkrimtar i…