Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar ka publikuar përditësimin e saj të inteligjencës mbi luftën në Ukrainë.

Në raport thuhet se ushtria ruse tani është “dukshëm më e dobët” si rezultat i sulmeve ndaj Ukrainës.

Aty thuhet se rimëkëmbja e ushtrisë ruse do të bëhet më e vështirë nga sanksionet e vendosura ndaj Moskës dhe në afat të gjatë kjo do të pengojë aftësinë e vendit për të vendosur një forcë ushtarake konvencionale, raporton BBC.

Gjithashtu, në raport u theksua se buxheti i mbrojtjes i Rusisë afërsisht u dyfishua midis 2005 dhe 2018, me investime në disa kapacitete ajrore, tokësore dhe detare të nivelit të lartë.

“Modernizimi i pajisjeve fizike të Rusisë nuk i ka mundësuar asaj të dominojë luftën në Ukrainë, për shkak të dështimeve në planifikimin strategjik”, shtoi Ministria britanike e Mbrojtjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

400-vjetori i fillimit të skllavërisë në Amerikë

Muaji gusht i këtij viti shënon 400 vjetorin e mbërritjes së skllevërve…

Projektligji për asistencën dhe buxhetin në pritje të firmës së Trump

Presidenti amerikan Donald Trump po e kalon fundjavën e festës në pronën…

Reagim i dobët i një hipokriti

Shaqir Fetai e priti në takim dhe me kënaqësi ia pranoi përshëndetjet…

Zyrtari i CIA-s evakuohet nga Serbia, dyshohet për sulm me “energji të drejtuar”

Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA) kohët e fundit evakuoi një zyrtar të…

Blerim Reka flet se a do të kyçet në skenën politike në Maqedoninë e Veriut

Ish-kandidati shqiptar për president në Maqedoninë e Veriut, profesor Blerim Reka ka…