Drejtori i Entit Shtetëror për Statistika, Apostol Simovski, ka bërë të ditur se rezultatet e regjistrimit të popullsisë, do të publikohen më 30 mars 2022.

Ai ka thënë se është iluzion të pritet rritje të popullatës kur ka rritje të migrimit.

“Para 16 viteve u bë strategji demografike, e cila ishte shumë e gabuar. Po na migrojnë të rinj të cilët sjellin natalitet. Duhet lloj tjetër i politikës. Dhe kur do të bëhen masat më të mira nuk duhet të pritet bum demografik”.

“Çdonjëri prej nesh ka mundësi për punë kualitative, faktori i dytë- mundësia për arsim kualitativ, duhet edhe shëndetësi kualitative dhe komunikim i mirë dhe e pesta, nevojat njerëzore mund të kënaqën gjithkund. Problem është edhe me migrimin e brendshëm”, ka thënë për TV24, Apostol Simovski, drejtor i ESHS-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

MPB: Si pasojë e Covid-19, brenda 24 orëve janë izoluar 790 persona

Ministria e Punëve të Brendshme njofton se gjatë 24 orëve të fundit…

BE bënë thirrje të shmanget hapësira ajrore Bjelloruse

Bashkimi Europian po i kërkon linjave ajrore të shmangin hapësirën ajrore Bjelloruse…

Reeker i thotë Osmanit: SHBA-të inkurajojnë Kosovën dhe Serbinë në arritjen e marrëveshjes, që do të rezultojë me njohjen e ndërsjellë

Presidentja e Republikës së Kosovës Vjosa Osmani gjatë ditës së sotme ka…

Mbyllet për publikun seanca në rastin ku Gani Geci po akuzohet për vrasjen e Ruzhdi Shaqirit

Në rigjykimin për rastin ku Gani Geci po akuzohet për vrasjen e…

Rrëfimi i Agim Murtezit nga Lipjani – Haga e kishte arrestuar gabimisht për krime lufte

Mëngjesi i 17 shkurtit të 2003-tes, ishte i pazakontë për Agim Murtezin…