Serbia është i vetmi vend kandidat për anëtarësim në BE nga Ballkani Perëndimor që nuk ka respektuar katër vendimet e reja të Këshillit të BE-së për masat kufizuese për shkak të destabilizimit të situatës në Ukrainë ose shkeljes së integritetit territorial, sovranitetit dhe pavarësisë së saj.

Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borrell, njoftoi sot se Këshilli i BE-së miratoi tre vendime më 21 korrik dhe një vendim më 25 korrik për të vendosur ose zgjeruar masat kufizuese dhe për të zgjeruar listën e personave dhe subjekteve që janë nën sanksione për shkak të Ukrainës.

Siç thuhet në njoftim, Vendimet e Këshillit të BE-së 2022/1271, 2022/1272, 2022/1276 dhe 2022/1313 radhitën vendet kandidate për anëtarësim në BE, si Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Shqipëria dhe Ukraina dhe Bosnja e Hercegovina si kandidate potenciale.

Vendet e EFTA-s, Islanda, Lihtenshtajni dhe Norvegjia, si dhe anëtarët e Zonës Ekonomike Europiane, janë gjithashtu në përputhje.

Këto vende do të sigurojnë që politikat e tyre kombëtare të jenë në përputhje me vendimet e Këshillit dhe BE-ja e vëren këtë angazhim dhe e mirëpret atë, shtoi Borrell në një deklaratë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Albin Kurti as sot s’i shkon në zyrë Presidentit

Albin Kurti po vazhdon t’i shmanget përgjegjësisë për të marrë mandatin për…

Familja e zëdhënësit të Kremlinit sanksionohet nga SHBA-ja

Familja e zëdhënësit të Kremlinit, Dmitry Peskov, është sanksionuar nga qeveria amerikane.…

Gërxhaliu: Gërmimet në Serbi po përcillen me shumë sfida (VIDEO)

Drejtori i Instituti të Mjekësisë Ligjore, Arsim Gërxhaliu, ka folur për gërmimet…

Jan Kop: Kompromiset janë të vështira – mirë se vini në Evropë!

Zhvillimet e fundit për debatet në vend rreth propozimit francez janë komentuar…

Gjermani: Një në gjashtë vetë rrezikohen nga varfëria

Vitin e kaluar, në Gjermani ishin në rrezik për të rënë në…