LSDM sot bëri të ditur se për dy vite e gjysmë, ka zbatuar disa projekte për avancimin e infrastrukturës.

Ata thonë se realizimi i investimeve kapitale ka arritur deri 86 për qind ose ndarë nëpër sektore: Gazifikim 94 për qind, Hekurudhë 82 për qind, Infrastrukturë komunale 63 për qind dhe Banesa sociale 100 për qind.

Realizimi i investimeve kapitale, sipas LSDM-së, ndikon në mënyrë të drejtpërdrejtë në ekonomi, duke nxitur rritje ekonomik dhe duke zgjidhur nevojat më të rëndësishme të qytetarëve që për 11 vite i injoruan nga VMRO-DPMNE.

“Në vitin 2020 vazhdojmë në rrugë të drejtë dhe realizim të projekteve kapitale. Një nga projektet më të rëndësishme që hyn në zbatim këtë vi është projekti i ndërlidhjes së rrugëve lokale, përkatësisht ndërtimi dhe sanimi i rrugëve lokale në komuna me rreth 450 kilometra”, shprehen nga LSDM.

Ata shtojnë se projekti parasheh investime në rrugë lokale nëpër 80 komuna në Maqedoni duke përfshirë këtu edhe Qytetin e Shkupit dhe me këtë Ministria e Transportit dhe Lidhjeve, përkatësisht qeveria, në mënyrë të drejtpërdrejtë ndihmon në përmirësimin e rrugëve lokale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…