Me shumë gjasa lënda për Sasho Mijallkov për përgjimin e paligjshëm do të vjetërsohet thonë nga koalicioni “Të gjithë për gjykim të drejtë”. Sipas monitorimit të bërë është vërtetuar se lënda shumë gjatë është mbajtur në gjykatën e Apelit. Sipas tyre shfuqizimi i aktgjykimit të shkallës së parë dhe kthimi nga e para e lëndës, do të ndikojë në vjetërsimin e lëndës. Vendimi për anulimi të dënimit është marrë nga Këshilli i Gjyqtarëve i kryesuar nga Jani Niça, dhe anëtarët e tjerë Enver Bexheti, Gjoko Ristov, Lidija Çaçeva dhe Tanja Mileva.

“Lënda ishte e ndarë si e tillë për shkak të zgjatjes jo normale të procedurës në shkallën e dytë, gjegjësisht pothuajse 2 vite ishte kjo lëndë para gjykatësve të Apelit dhe menduam se është e rëndësishme të theksohet si lëndë, të tregohet dinamika e refuzimit të së njëjtës sepse sidomos tani me aktvendimin e tillë të Apelit dhe kthimit të lëndës, mund të presim se përsëri së do të ketë një procedurë të stërzgjatur dhe ka rrezik të vjetërsimit”, tha Darko Avramovski, koalicioni “Të gjithë për gjykim të drejtë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Kurti për Walkerin: Me raportimet mbi UÇK-në siguroi ndihmë nga NATO-ja

Kryeministri i vendit, Albin Kurti, ka nderuar lart figurën e ambasadorit William…

Këshilli KMK/ Skandaloze: Shaqir Fetai vazhdon me kokëboshësi

Shaqir Fetai e paska vizituar Myftininë e Gostivarit dhe sipas tij, qenka…

Presidenti i Lituanisë: Nëse Ukraina bie në duart e Putin, ne jemi të radhës!

Presidenti i Lituanisë, Gitanas Nauseda paralajmëroi se asnjë vend në Evropë nuk…

Tërmet në Shqipëri

Mbrëmë ka ndodhur një tërmet në Shqipëri. Sipas faqes emsc-csem.org, lëkundjet janë…

Shqyrtohen opsionet e orës policore për Bajram

Nuk përjashtohet mundësia që më 24 maj të ketë orë policore 24…