Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev dhe Shkëlqësia e Tij Papa Françesku, realizuan takim të ndarë në kuadër të programit të vizitës Apostolike të Shkëlqësisë së Tij dhe Klerik i parë i Kishës Katolike.

Në takim, edhe një herë u konfirmua lidhja shekullore shpirtërore ndërmjet shtetit të Papës dhe vendit tonë, të vendosur me misionin e arsimdashësve slloven, vëllezërit e shenjtë Kirili dhe Metodi dhe me kremtimin e veprës së tyre, që çdo vit bashkërisht festohet në Romë dhe Vatikan.

Kryeministri Zaev në takim dërgoi mesazh se kjo vizitë Apostolike është frymëzim për popullin e Maqedonisë së Veriut dhe e luti Papa Françeskun që të lutet për të mirën e qytetarëve dhe vendit tonë.

Në takimin ndërmjet Kryeministrit Zaev dhe Papa Françeskut u theksua angazhimi i Republikës së Maqedonisë së Veriut që të vazhdoj afirmimin e saj si vend i përbashkët i tolerancës, duke ndjekur shembullin e veprës së Shën Kirilit dhe Metodit, të cilët në vitin 1980 Vatikani i shpalli si përfaqësues të Evropës.

Papa Françesku përshëndeti edhe familjen e Kryeministrit Zaev, kur në përfundimin e takimit u bashkangjit bashkëshortja e Kryeministrit Zaev, Zorica bashkë me të bijën Aleksandra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Lukashenka urdhëron mbylljen e kufirit Bjellorusi-Ukrainë

Aleaksandër Lukashenka, sunduesi autoritar i Bjellorusisë, tha se ka urdhëruar mbylljen e…

Kina spiunon pjesëmarrësit në lojërat Olimpike Dimërore të Pekinit, aplikacioni ‘My 2022’ me boshllëqe serioze sigurie

Kushdo që udhëton në Kinë për Olimpiadën Dimërore të Pekinit duhet të…

Agim Ismailoviq: Do të qëndroj deri në fund këtu, nuk jam as Gruevski as Mijallkov që të arratisem

Agim Ismailoviq në fjalën e tij pas shqiptimit të vendimit tha se…

Gardianët e Kombit: Urojmë një fushatë të qetë elektorale

Pershendetje per të gjithë shqiptarët kudo qe ndodhen.Ne,Gardianët e Kombit ju urojmë…

Makolli nga Kizhevak: Kërkojmë përgjigje edhe për 11 lokacione të tjera që mund të ketë trupa të varrosur

Kryetari i Grupit Punues të Delegacionit të Kosovës për Persona të Zhdukur,…