Komisioni Rregullator për Energji dhe Shërbime të Ujit (KRRE) sot do të vendosë për çmimet me pakicë të derivateve të naftës që do të vlejnë nga sonte në mesnatë. Siç thonë nga KRRE-ja janë plotësuar parakushtet për marrjen e një vendimi të ri.

KRRE do të marrë një vendim të ri për çmimin e derivateve të naftës. Pas seancës do të shpallet vendimi i cili do të jetë në fuqi nga mesnata, thonë nga KRRE.

Me ndryshimet e fundit në rregulloren për përcaktimin e çmimeve me pakicë të derivateve të naftës, KRRE çdo ditë mund të marrë vendime për ndryshimin e çmimeve të derivateve të naftës nëse llogaritja për çmimin e çdo derivati ​​të naftës rritet ose ulet për dy denarë. Për llogaritjen KRRE merr mesataren e kotacioneve të mëparshme pesëditore në bursë dhe nuk ndikohet aspak nga çmimi i naftës bruto Brent në tregun botëror.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Një shtetas gjerman gjendet i vdekur në Gjakovë

Një shtetas gjerman është gjetur pa shenja jetë në banesën e tij…

Fillon skriningu masiv për Kovid-19

Prej sot fillon skriningu i punonjësve në kopshte, si dhe për kategori…

Shkaku i Rusisë, Finlanda dhe Suedia mund t’i bashkohen NATO-s

Dislokimin e armëve dhe ushtarëve në kufirin ruso-ukrainas ka ndezur debate në…

Për çdo litër benzinë në Maqedoni, shteti merr 35 denarë tatim

Nga çdo litër i benzinit, qeveria e Maqedonisë së Veriut fiton 35…

Duhet të përgatitemi për skenarin më të keq

Gjithsej 400 milion euro kredi në Eurobono do të kërkojë Qeveria nga…