ATSH/ Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, bëri të ditur se, aktualisht Shqipëria nuk ka një mungesë të produkteve ushqimore apo abuzim të tepërt me çmimet, në kushtet e krizës që ka përfshirë tregjet ndërkombëtare nga lufta në Ukrainë.

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Frida Krifca tha në një intervistë televizive se, qeveria mori masa duke ngritur Bordin e Transparencës për të ndaluar abuzimin me çmimet dhe vuri në dispozicion për importuesit instrumentin e garancisë bankare.

“Momentalisht nuk kemi një mungesë të produkteve ushqimore në tregje. Sigurisht Bordi i Transparencës së çmimeve ka pasur ndikimin e vet me sigurimin dhe vënien në dispozicion të instrumentit të garancisë bankare që iu vihet në dispozicion të importuesve si për vajin dhe për të frenuar rritjen e çmimit dhe abuzimin dhe për të garantuar që këto produkte nuk do të mungojnë”, tha Krifca.

Sa i përket krizës së grurit, Krifca u shpreh se Shqipëria nuk ka një varësi totale nga Ukraina apo Rusia për këtë produkt, por po mundohet të sigurojë tregje të tjera, por që është përballur me çmime të rritura në bursa.

Ministrja deklaroi se, “Shqipëria rreth 50% të nevojave për grurë i prodhon në vend dhe nga Ukraina vinte rreth 40%. Tashmë është dashur që importuesit e grurit ta sigurojnë grurin nga tregje të tjera ku mund të kenë hasur dhe çmime më të larta. Ka një efekt zinxhirë kjo krizë dhe në produktin final, por që po e monitorojmë në  çdo hap”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Hisni Shaqiri nesër provomon librin “Golgota e shqiptarëve të Maqedonisë”

Nesër do të promovohet libri “Golgota e shqiptarëve të Maqedonisë”, e autorit…

Kreu i KQZ: Komisionerët t’i lënë historitë “u lodha apo u sëmura”

Kryetari i KQZ Ilirjan Celibashi u ka bërë thirrje komisionerëve të partive…

Turqia ua ndalon të gjitha vendeve kalimin e anijeve luftarake nëpër ngushticat turke

Ministri i Punëve të Jashtme të Turqisë, Mevlut Çasusoglu, këtë të hënë…

Lindja e Brazilit u godit nga përmbytjet pasi dy diga u shkatërruan nga reshjet e dendura të shiut

Më shumë se 60 zona në shtetin brazilian të Bahia u goditën…

Ndërroi jetë ish ushtari i UÇK-së nga Sllupçani

Ka ndërruar jetë Ragmi Ajvazi, veteran i UÇKsë nga Sllupçani, ushtar i…