Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut Dimitar Kovaçevski priti ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Kate Marie Byrnes.

Kryeministri Kovaçevski dhe ambasadorja Byrnes diskutuan situatën në Ukrainë, duke theksuar se agresioni ushtarak i Federatës Ruse kundër një vendi sovran është kërcënim serioz për paqen dhe sigurinë në Evropë dhe në botë, gjë që është vlerësuar nga një pjesë e madhe e komunitetit ndërkombëtar.

Në takim u theksua se në këtë kohë krize në botë, vlera dhe përfitimet e anëtarësimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO, si dhe nga partneriteti strategjik me Shtetet e Bashkuara janë të një rëndësie të veçantë.

Në bisedë me ambasadoren Byrnes, kryeministri Kovaçevski prezantoi masat e Qeverisë për përballimin e pasojave të krizës ekonomike dhe energjetike, të cilat janë komplikuar edhe më shumë nga lufta në Ukrainë, dhe theksoi se këto janë masa gjithëpërfshirëse që synojnë mbrojtjen e sigurisë sociale dhe standardi i jetesës së qytetarëve, si dhe të ofrojnë kushte të qëndrueshme pune për kompanitë.

Ambasadorja Byrnes theksoi se kriza aktuale e sigurisë në Evropë tregon nevojën për fokus të vazhdueshëm në rajon dhe Maqedoninë e Veriut, duke përfshirë integrimin evropian të vendit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

VIDEO/ Çka po ndodh në Butel të Shkupit

Disa minuta më parë ka ndodhur një vrasje në Butel 2 të…

Kuvendi sërish pa kuorum, nuk miratohen një sërë ligjesh

Kuvendi i Maqedonisë së Veriut ka shterur debatin për një sërë ligjesh,…

Ende në përdorim tekstet shkollore që fyejnë shqiptarët

Nxënësit maqedonas të vitit të dytë në arsimin e mesëm nga libri…

Shkencëtarja paralajmëron për një pandemi të re “më vdekjeprurëse”

Zhvilluesja kryesore e vaksinës kundër koronavirusit të Oxford/AstraZeneca ka paralajmëruar se pandemia…

Ish ushtarët profesionist do të punësohen nëpër burgjet e vendit

Rregullohet statusi i ushtarëve profesionist që kanë kaluar të 45-tat. Sistemimi i…