Prokuroria Themelore në Prishtinë bashkë me Policinë e Kosovës e kanë konfirmuar arrestimin e kryetarit të Komisionit të Pavarur të Mediave, Luan Latifi për veprat penale “marrja e ryshfetit” dhe “keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”.

Në njoftimin e dërguar thuhet se pas pranimit të informatës për keqpërdorime dhe marrje të ryshfetit nga zyrtarë të KPM-së dhe ndërmarrjes së veprimeve hetimore të nevojshme në konsultim me prokurorin e shtetit, është ftuar për intervistim i dyshuari L.L., kryeshef në KPM.

“Personi me inicialet L.L., është intervistuar në cilësinë e personit të dyshuar në prezencën e avokatit mbrojtës dhe pas argumentimit të ndërlidhjes, është vlerësuar dyshimi i bazuar se, si person me përgjegjësi ekzekutive në KPM, ka qenë në dijeni të qartë për kushtëzimet”.

“Më këto veprime personi i lartcekur dyshohet se ka kryer veprën penale “Marrja e ryshfetit”, nga neni 421 të KPRK-së në bashkëkryerje me të dyshuarin A.B., të arrestuar më 29.06.2021, nga Policia e Kosovës, dhe veprën penale “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”, nga neni 414 të KPRK-së, pasi të njëjtit dyshohet se nuk kanë përmbushur detyrën e tyre zyrtare me këtë rast duke keqpërdor pozitën apo autoritetin zyrtar kanë përfituar në mënyrë të kundërligjshme”, thuhet në njoftimin e Policisë.

I dyshuari L.L., me aktvendim të prokurorit të shtetit është ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, transmeton.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Analisti britanik vlerëson se është në dëm të BE-së që nuk i liberalizoi vizat për Kosovën

Reporteri britanik, Tim Judah, që njëkohësisht është edhe analist politik dhe është…

24 vjet nga beteja historike në Prekaz, sot nis Epopeja e UÇK-së

Sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të…

Ushtaraku i Bondsteel thotë se s’ka asnjë indikacion se Amerika tërhiqet nga Kosova

Forcat e NATO-s të udhëhequra nga SHBA, të cilat ruajnë paqen për…

Zelensky thotë se rusët kanë vënë mina kudo

Rusia po e gjen veten gjithnjë e më të shmangur nga komuniteti…