Ministria e Jetës së Egër dhe Turizmit në Kenia thotë se ndryshimi i klimës tani është një kërcënim më i madh për ruajtjen e elefantëve sesa gjuetia pa leje.

Vitin e kaluar, vendi ka regjistruar 179 vdekje elefantësh për shkak të thatësirës së vazhdueshme që ka prekur Bririn e Afrikës, raporton BBC.

Pas sezoneve të njëpasnjëshme të shirave të dobët, lumenjtë janë tharë dhe kullotat janë tkurrur në rezervat e gjahut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Flet avokati francez i Sali Berishës në gjyqin kundër DASH: Nderi duhet mbrojtur dhe kur përballë ke më të fortët

Avokati 71 vjeçari Jean Yves Le Borgne, avokat i pajtuar nga ish…

Ekspert i huaj në krye të Prokurorisë Speciale në Maqedoninë e Veriut?!

Pas skandalit me rastin “Reket” dhe dyshimet për involvimin e kryeprokurores speciale,…

Goshev: Në Maqedoninë e Veriut mund të blihet drejtësia

Ish-guvernatori i Bankës Popullore dhe politikani Petar Goshev beson se nuk do…

Osmani: T’u tregojmë brezave të ardhshëm për trimërinë e UÇK-së

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, tha se dëshmorët kanë ndërtuar rrugën e…

Austria paralajmërim për disa vende të Ballkanit

Austria lëshoi një paralajmërim udhëtimi për disa vende të Ballkanit, pasi disa…