Katërmbëdhjetë aleatë të NATO-s bien dakord për të rritur mbrojtjen ajrore evropiane.

Ministrat e mbrojtjes nga 14 aleatë të NATO-s – përfshirë Britaninë e Madhe – plus Finlanda nënshkruan një letër qëllimi për të krijuar një sistem evropian të mbrojtjes ajrore dhe raketore.

Belgjika, Bullgaria, Çekia, Estonia, Gjermania, Hungaria, Letonia, Lituania, Holanda, Norvegjia, Sllovakia, Sllovenia, Rumania dhe Mbretëria e Bashkuar parashihet të blejnë së bashku pajisje të mbrojtjes ajrore dhe raketa nga vendet evropiane.

“Ky angazhim është edhe më vendimtar sot, pasi ne jemi dëshmitarë të sulmeve të pamëshirshme dhe nga Rusia në Ukrainë”, tha zëvendëssekretari i përgjithshëm i NATO-s, Mircea Geoana.

Një deklaratë e NATO-s tha se iniciativa do t’i lejojë të gjitha kombet pjesëmarrëse të zhvillojnë së bashku një sistem të mbrojtjes ajrore duke përdorur zgjidhje të ndërveprueshme.

Ndryshe, Finlanda së bashku me Finlandën kanë aplikuar për tu bërë anëtarë të aleancës më të madhe ushtarake në botë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Zbulohet nënshkrimi i një funksionari të DBI-së te aferat e Boki 13-shit?

Një funksionar i lartë i DBI-së në ekzekutiv ka nënshkruar disa dokumente…

Gazetari amerikan i arrestuar në Rusi del para gjykatës

Gazetari amerikan Evan Gershkovich është paraqitur në gjykatë në Moskë për të…

14 të arrestuar për rastin ”Brezovica”

14 persona janë arrestuar sot nga Policia e Kosovës, lidhur me aksionin…

Shoferët e autobusëve privat bllokojnë rrugën para qytetit të Shkupit

Pas paralajmërimit se me mosmarrëveshjen me qytetin e Shkupit në lidhje me…

Shpërthimi nxjerr nga shinat një tren në rajonin kufitar të Rusisë

Një shpërthim në rajonin kufitar të Rusisë, Bryansk, bëri që një tren…