Numri i njerëzve që ikin nga Ukraina për në Poloni ka filluar të bie ditët e fundit, me 30 mijë e 500 kalime, 6.4 përqind më pak se një ditë më pare.

Deri në orën 06:00, 6 mijë njerëz kishin kaluar në këtë vend, kjo është 11 përqind më pak nga e njëjta periudhë e së premtes.

Më shumë se 2.2 milionë njerëz kanë kaluar në Poloni që nga fillimi i luftës, raporton BBC.

Disa nga ata njerëz që ikin nga Ukraina janë larguar tashmë nga Polonia, por eksperti i migracionit në Universitetin e Varshavës, Maciej Duszczyk vlerëson se rreth 1.2 deri në 1.3 milionë refugjatë mbeten aty.

Ndryshe, bëhet e ditur se më shumë se 300 mijë njerëz kanë hyrë në Ukrainë nëpërmjet Polonisë që nga fillimi i luftës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Rritet me 5% popullsia shqiptare në RMV

Autoritetet publikojnë rezultatet e censusit Pas dy dekadave nga regjistrimi i fundit…

KQZ-së i rekomandohet të certifikojë listat siç janë sjellur nga partitë

Komisioni i Qendror i Zgjedhjeve ka marrë propozimin nga Zyra për Regjistrimin…

Sllovenia mbështet Kosovën për liberalizimin e vizave

Presidentja Vjosa Osmani, ka thënë se ka marrë mbështetje për liberalizimin e…

Luftime në rrugët e Bakhmut por Rusia nuk e ka në kontroll qytetin, thotë zyrtari ukrainas

Forcat ruse dhe ukrainase po luftojnë në rrugët e Bakhmut – por…