Kryeministri britanik Boris Johnson, ka thënë sot se veprimet e presidentit rus Vladimir Putin duhet cilësuar si krime lufte.

“Çfarë kemi parë deri më tani nga regjimi i Vladimir Putinit, është se me municionin që e disponon po godet civilët e pafajshëm. Nga këndvështrimi im, i cilësoj plotësisht si krime lufte”, tha Johnson në parlamentin britanik.

Ai gjithashtu theksoi se Putinit “nuk i kanë dalë mirë llogaritë”, pas përgjigjes së fuqishme nga ana e ushtrisë ukrainase.

“Në sulmin e tij të tmerrshëm mbi një shtet sovran, ai ka nënvlerësuar forcën e jashtëzakonshme të popullit ukrainas dhe unitetin e tyre për ta çliruar botën nga barbarizmi i Putinit”, shtoi Johnson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

OBSH: Dalja nga izolimi duhet të jetë graduale

Shumë vende planifikojnë ose kanë nisur lehtësimin e masave të izolimit, të…

Kriza në Ukrainë – si duhet NATO t’i përgjigjet Rusisë?

Për muaj të tërë, kambanat e alarmit kanë goditur preokupimin ndërkombëtar me…

Seanca e radhës për ecurinë e çështjes ndaj Thaçit dhe të tjerëve caktohet më 19 maj

Seanca e radhës për ecurinë e çështjes ndaj ish-presidentit të Kosovës, Hashim…

Gratë udhëheqëse të Kosovës

Për herë të parë në Qeverinë e Kosovës do të ketë pesë…

Osmani: 6.000 shqiptarëve në Serbi iu mohua e drejta për të votuar – të reagojë komuniteti ndërkombëtarë

Ka përfunduar procesi i votimit për zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në Serbi.…