Gjykatësi i procedurës paraprake ka vendosur sonte vonë që ta pranojë propozimin e Prokurorisë dhe t’i caktojë masën e paraburgimit (ish-sekretarit) të përgjithshëm të Qeverisë, Muhamed Zekiri, transmeton TS.

“Me propozimin e Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit për caktimin e masës së paraburgimit ndaj personit për të cilin ekzistojnë dyshime të arsyeshme për vepër penale Keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar, gjyqtari i procedurës paraprake pas autoritetit kompetent. prokurori dhe i dyshuari te mbrojtesit e tij lidhur me propozimin, duke vleresuar te gjitha faktet qe i bashkangjiten mocionit, ka vendosur qe te pranohet mocioni dhe te caktohet masa e paraburgimit ne afat prej 30 ditesh, per shkak te ekzistimit te shkaqeve nga neni 165. paragrafi 1 para. 1,2 dhe 3 të LPK. Siç njoftoi paraprakisht gjykata, gjyqtari i procedurës paraprake, pas marrjes së propozimit të Prokurorit Publik, në afatin e përcaktuar ligjor ka lëshuar urdhër në SP kompetent për shoqërimin e të dyshuarit, por gjatë ditës është paraqitur në gjykatë për Vendimi për propozimin”, thuhet në vendimin e Gjykatës.

Kundër këtij vendimi palët kanë të drejtë ankim në Këshillin Penal të kësaj gjykate.

Ndërsa për dy të dyshuarit e tjerë – të përfshirë në propozimin për caktimin e paraburgimit, të cilët janë shtetas të huaj dhe të cilët janë njoftuar se janë të paqasshëm për organet e rendit, nga konstatimi apo heqja e lirisë së tyre është lëshuar urdhër paraburgimi.

Prokuroria ka dorëzuar dje propozimin në Gjykatë për caktimin e masës së masës së paraburgimit.

Në hetimin e ri, Zekiri akuzohet se ka keqpërdorur pozitën zyrtare dhe në këtë mënyrë ka përfituar përfitim të kundërligjshëm./TS

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Evropa vendos kufizime pas valës së katërt të rritjes së rasteve me koronavirus

Në të gjithë Evropën, kufizime gjithëpërfshirëse për COVID-19 po vendosen në një…

Studimi i bërë për Parlamentin Evropian: Dezinformatat rrëzuan Qeverinë Kurti

Një studim mbi rolin e lajmeve të rreme në Ballkanin Perëndimor, i…

Ukrainë, sulmohet treni për evakuimin e refugjatëve

Një tren pasagjerësh që po bënte rrugën për të marrë refugjatët që…

Kryeministri Kurti takon ministrin për Agrikulturë të Gjermanisë, flasin për bashkëpunim në bujqësi

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, dhe zëvendëskryeministrja dhe ministrja e…

‘Asnjë vend i sigurt’/ Gazetari i Associated Press përshkruan shembjen e redaksisë nga bombat izraelite në Gaza

Të shtunën forcat ajrore izraelite bombarduan dhe shembën ndërtesën shumë-katëshe në Gaza…