Për HEJZA-n flet IBRAHIM KADRIU, prozator

Ibrahim Kadriu është një nga shkrimtarët tanë më produktiv dhe deri më tani ka botuar me dhjetëra e dhjetëra vepra me poezi e prozë, skenarë, radiodrama etj. Gjithashtu, Kadriu, për pothuaj 50 vjet u mor edhe me gazetari, duke punuar në gazetën “Rilindjes” dhe më vonë edhe në “Zëri”. Ai është edhe fitues i çmimeve më të rëndësishme që ndahen për letërsi në Kosovë. Veprat e tij janë përkthyer edhe në gjuhë të huaja, duke u përfshirë edhe në shumë antologji…

Kliko linkun

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=113533154397308&id=100072218703108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Mbi origjinën ilire të gjuhës shqipe

Kumtesa e mbajtur në vitin 1982 në Beograd nga dr. Idriz Ajeti,…

Shqiptari Fetah Efendiu sipas dokumenteve të UDB-ës jugosllave

Pas vdekjes së Ataullah Hoxhës (dhjetor të vitit 1946), për udhëheqës të…

VIDEO / Doktori i njohur: Ja e vërteta që po na fshihet pas koronavirusit

Shiva Ayyadurai, i njohur nga të gjithë si Doktor Shiva, është një…

Mohamed Salmawy: Një film për mbretin shqiptar të Egjiptit, Mohamed Ali

Më shumë se 3 shekuj më parë, një familje nga Zëmblaku i…

Biografi për të famshmin Ali Pashë Tepelena

Nga Aurenc Bebja/ “La Quotidienne” ka botuar, të shtunën e 29 nëntorit…