Mbrojtja e ish-sekretarit të përgjithshëm të Qeverisë, Dragi Rashkovski, në Gjykatën Themelore Penale Shkup sot jep fjalët përmbyllëse për rastin “Softuerë” në të cilin Rashkovski akuzohet për “keqpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar” dhe “larje e parave dhe kontribute të tjera të veprës penale”.

Sipas aktakuzës, i pandehuri i parë Dragi Rashkovski nuk i ka kryer detyrat zyrtare gjatë zbatimit të katër procedurave të prokurimit publik për sistemin e identifikimit biometrik, blerjen publike të softuerit për përcaktimin e shpejtësisë mesatare të automjeteve në komunikacion dhe shqiptimin e gjobave, prokurimin e kamerave ANPR për njohjen e targave të automjeteve dhe prokurim publik i kabinave metalike për nevojat e sistemit të identifikimit biometrik dhe sistemit për njohjen automatike të targave.

Rashkovski akuzohet për veprat penale “keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar” dhe “larje e parave dhe kontribute të tjera nga vepra penale”, ndërsa personat Ivica Dimitrovski, Igor Hristov, Daniel Stançev, Irena Ivanovska, Igor Ivanovski dhe Maja Siljanoska janë akuzuar për “keqpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar”.

Rastin e udhëheq gjyqtarja Fanka Jançuleva Mihailovska, ndërsa prokurorinë e përfaqëson prokurorja Ivana Trajçeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Raportime për bomba të vendosura në 33 shkolla në Shkup

Sot (07.02.2023) rreth orës 12:30, në SVR Shkup është raportuar se në…

MASH-i sërish me premtime për tekste të reja pa fyerje dhe gabime

Janë të paktë mësimdhënësit të cilët kanë ngritur zërin kundër fyerjeve dhe…

Biden flet rreth publikimit të dokumenteve sekrete të Pentagonit

Presidenti amerikan, Joe Biden tha sot se nuk është i shqetësuar për…

Shënohen 67 raste me koronavirus, 19 raste të reja

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe njoftoi se gjatë mbrëmjes janë testuar edhe…

Krematoriume artificiale në Indi, digjen masivisht trupat e viktimave të coronavirusit

India të hënën urdhëroi forcat e armatosura të ndihmojnë spitalet, të mbingarkuara…