Ekaterina Trendafilova do të vazhdojë të jetë kryetare e Gjykatës Speciale. Kjo është bërë e ditur përmes një njoftimi nga Dhomat e Specializuara të Gjykatës Speciale.

“Autoriteti Emërues, ambasadori Lars-Gunnar Wigemark, riemëroi gjykatësen Ekaterina Trendafilova si Kryetare të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) edhe për katër vjet, emërim që hyn në fuqi nga data 15 dhjetor 2020, në pajtim me nenin 30(4) të Ligjit për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar. Mandati aktual i Kryetare Trendafilovës përfundon më 14 dhjetor 2020.

Kryetare Trendafilova shprehu mirënjohjen për “besimin që i është dhënë për të vijuar t’u shërbejë Dhomave të Specializuara të Kosovës të cilat kanë hyrë në një fazë të re dhe të rëndësishme me nisjen e proceseve gjyqësore”.

Kryetare Trendafilova deklaroi se ka besim që proceset do të kryhen në mënyrë të mbrojtur, të pavarur, të paanshme, të drejtë dhe efikase, në pajtim me mandatin e Dhomave të Specializuara të Kosovës”, thuhet në njfotim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Partitë në pushtet nuk kanë konsensus për rekomandimet historike me Bullgarinë

Nuk ka konsensus në koalicionin qeverisë rreth rekomandimeve të miratuara të Komisionit…

21 persona humbin jetën në maratonën e vrapimit në Kinë, të mbijetuarit rrëfejnë tmerrin

21 persona që po mbanin një maratonë të vrapimit në pyje kanë…

Reuters për arrestimin e spiunes ruse Daria Aslamova në Kosovë: Rusia aleati kryesor i Serbisë

Të shtunën pasdite është ndaluar të hyjë në Kosovë, Daria Aslamova, e…

Kosova ka strehuar 467 afganë deri tani, kërkohet përkrahja e organizatave ndërkombëtare

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka ftuar në një takim…

Përçarje dhe akuza në zyrën e avokatit të popullit

Përçarje dhe akuza në zyrën e avokatit të popullit. Numri dy i…