Dogana e Kosovës sot ka konfiskuar rreth 2.5 kilogram ari pa mbulesë dokumentare, në Pejë.

Sipas një njoftimi thuhet se në vazhdimësi të rasti të dorëzuar nga Policia e Kosovës, në Prishtinë ku një qytetari ju gjetën sasi ari pa mbulesë dokumentare njësit e Doganës në konsultim me Prokurorinë Themelore në Prishtinë kanë  vazhduar me kontrollimin në argjendarinë  në Pejë, nga ku dyshohet se ka rrjedhur shmangia e arit nga detyrimet doganore.

Tutje në njoftim thuhet se njësiti i Doganës ka ushtruar kontroll tek lokali i të dyshuarit, ku edhe tek i njëjti  janë gjetur edhe 2.4 kg ari i përpunuar pa dokumentacion përcjellës.

“Në konsultim me Prokurorinë është bërë kërkesën për sekuestrim të përkohshëm të mallit dhe më pastaj me vazhdimin e procedurave të tjera penale. Në total është sekuestruar 6.1  kg ari i përpunuar”, thuhet në njoftim.

Ndërkaq, tutje në njoftim bëhet e ditur se Dogana e Kosovës në bashkëpunim me autoritetet kompetente do të vazhdojë të ushtroj kontroll në kuadër të realizimit të detyrave dhe përgjegjësive të saj, me qëllimin e vetëm parandalimin e veprimtarive ilegale në të gjithë territorin e Republikës së Kosovës.

Dogana e Kosovës fton qytetarët të njoftojnë secilin rast të sjelljes jo etike të zyrtarëve doganor në numrin e telefonit 080050095.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Një libër mbi injorancën për injorantin

Kur Shaqir Fetain e rrëmbejnë emocionet ai e humb kontrollin, e humb…

Vijojnë sulmet me raketa në rajonin e Kievit

Ministria e Brendshme e Ukrainës tha mbrëmjen e kësaj të hëne se…

Familja Kastrati- rrëfim lufte, ku dhimbja shndërrohet në forcë suksesi

Çdo vit, me 28 Maj, familja KASTRATI me dhimbje e krenari i…

Prokuroria ka kryer inspektime në vendin ku u vra 28 vjeçari në Gostivar

Prokurori publik kujdestar nga Prokuroria Themelore Publike Gostivar ka kryer inspektim në…

Rritet numri i pacientëve me COVID-19 në Infektivë

Numri i rasteve me COVID-19 ka filluar sërish të rritet. E për…