Qeveria e Kosovës është deklaruar në lidhje me zgjedhjet që u mbajtën dje në katër komunat veriore.

Sipas Qeverisë, fushata kërcënuese nga Beogradi zyrtar e e ekzekutuar përmes frikësimit, presionit dhe shantazhit nga instrumentet kriminale në terren ndikuan në dalje të ulët të qytetarëve në këto zgjedhje.

“Në Komunën Veriore të Mitrovicës, atë të Zveçanit, Zubin Potokut dhe të Leposaviqit, dje u mbajtën zgjedhjet lokale, mbarëvajtja e të cilave ishte e qetë, paqësore dhe pa incidente. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve dhe Policia e Kosovës ishin në krye të detyrës në organizimin dhe ofrimin e kushteve të përshtatshme për ushtrimin e të drejtës për votë”.

“Fushata kërcënuese e orkestruara nga Beogradi zyrtar e e ekzekutuar përmes frikësimit, presionit dhe shantazhit nga instrumentet kriminale në terren ndikuan në dalje të ulët të qytetarëve në këto zgjedhje”.

Qeveria ka thënë se zgjedhjet janë manifestim i demokracisë, të cilat përveçse e drejtë e qytetarëve, janë obligim e përgjegjësi që burojnë nga kushtetutshmëria dhe ligjshmëria e vendit.

“Zgjedhjet janë manifestim i demokracisë, të cilat përveçse e drejtë e qytetarëve, janë obligim e përgjegjësi që burojnë nga kushtetutshmëria dhe ligjshmëria e vendit. Në të njëjtën kohë, janë domosdoshmëri për garantimin e funksionimit normal të institucioneve shtetërore dhe sigurimin e shërbimeve publike ndaj qytetarëve”.

“Kryetarëve dhe asamblistëve të sapo zgjedhur në këto komuna u urojmë punë të mbarë dhe suksese në detyrat dhe përgjegjësitë e reja. Qeveria e Republikës së Kosovës u ofron mbështetjen e plotë të saj në shërbim të qytetarëve, pa dallim”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

MASH: Po ndërmerren veprime për gjetjen e burimit të sulmeve, të dhënat e qytetarëve nuk janë të rrezikuara

Faqja e internetit e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (MASH) është hakuar…

Zvicra bllokoi dërgimin e armëve spanjolle në Ukrainë

Spanja dëshiron të dërgojë armë në Ukrainë, por Zvicra po e bllokon…

Filipçe: Pikën kulminante e presim pas një muaji

Tani për tani askush nuk mund të prognozoj se si do të…

Ekaterina Trendafilova riemërohet si kryetare e Gjykatës Speciale

Ekaterina Trendafilova do të vazhdojë të jetë kryetare e Gjykatës Speciale. Kjo…

Si ndodhën tensionet politike Kurti-Borrell në Bruksel? (VIDEO)

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe shefi i diplomacisë evropiane, Josep Borrell,…