Departamenti amerikan i Shtetit po u rekomandon amerikanëve të shmangin të gjitha udhetimet ndërkombëtare, ndërsa pandemia e koronavirusit thellohet.

Departamenti e ngriti nivelin e rekomandimit të udhëtimit në 4, më i larti i rrezikshmërisë, zakonisht i rezervuar për vende në zona lufte, ose me probleme të mëdha.

“Në vende ku udhëtimi civil është i mundur, qytetarët amerikanë që jetojnë në Shtetet e Bashkuara duhet të bëjnë planet për kthim të menjëhershëm në Shtetet e Bashkuara, përveçse nëse janë të përgatitur të mbeten jashtë vendit për një kohë të pacaktuar”, thuhet në njoftimin e Departamentit të Shtetit.

Njoftimi është rekomandim, jo detyrim. Miliona amerikanë janë ende jashtë Shteteve të Bashkuara.

“Nëse vendosni të udhëtoni jashtë vendit, planet tuaja mund të jenë të ndikohen rrënjësisht dhe mund të detyroheni të qëndroni jashtë Shteteve të Bashkuara për një kohë të pacaktuara”, thuhet në paralajmërimin e udhëtimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Mbyllet për 30 ditë tregu i Gostivarit

Komuna e Gostivarit bëri të ditur se tregut i qytetit të Gostivari…

Konferencë ndërkombëtare “Një Ballkan drejt BE-së”

Sfidat e vendeve të Ballkanit Perëndimore me të cilat përballen në rrugën…

Putin, drejt ripërqendrimit për luftë në rajonin e Donbasit

Sulmet ruse në kryeqytetin e Ukrainës, Kiev, duket se janë më të…

Humolli skeptik se Gjykata Speciale mund të japë vendime të drejta

Në sesionin e parë të gjykimit të së mërkurës, në rastin e…

Gjorçev: Zgjedhjet lokale në Ohër dhe Novo Sellë janë të rëndësishme për ne

VMRO-DPMNE-ja sot nëpërmjet deputetit Vllatko Gjorçev ka shpalosur kandidaturat për kryetar të…