Republika e Maqedonisë së Veriut nuk konsiderohet më një “zonë e rrezikut Covid” në Republikën Federale të Gjermanisë. Me vendimin e fundit të autoriteteve gjermane, të gjithë qytetarëve të Maqedonisë së Veriut iu lejohet hyrja e pakufizuar në Gjermani.

Megjithatë, sipas Ministrisë së Punëve të Jashtme, të gjithë personat mbi 12 vjeç që mbërrijnë në Gjermani, pavarësisht nga lloji i transportit, do të duhet ende të paraqesin një certifikatë të testit negativ ose një certifikatë Covid-19 ose një certifikatë të plotë vaksinimi.

“Sipas vendimit të fundit të Republikës së Greqisë, të gjithë udhëtarët mbi pesë vjeç në hyrjen në Greqi, përveç certifikatave të vaksinimit, duhet të kenë një certifikatë rezultati negativ nga testi PCR (jo më i vjetër se 72 orë) ose një certifikatë e rezultatit negativ nga një test i shpejtë (jo më i vjetër se 24 orë)”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Ndërkohë gjatë hyrjes në Republikën e Austrisë, të gjithë personat duhet të paraqesin një certifikatë të vaksinimit të plotë, ose dëshmi të dozës përforcuese të vaksinës ose dëshmi se e kanë kaluar Kovidin (jo më e vjetër se gjashtë muaj), së bashku me një test negativ PCR (jo më i vjetër se 72 orë). Në këto raste nuk përcaktohet asnjë masë karantine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Dy helikopterë të angazhuar për shuarjen e zjarrit në rajonin e Dibrës

Mëngjesin e sotëm dy helikopterë, të cilët po furnizohen me ujë nga…

Kriza nga pandemia/ Turizmi ndërkombëtar humbi 460 miliardë dollarë

Të dhënat e Organizatës Turistike Botërore të Kombeve të Bashkuara tregojnë se…

Ministria e Shëndetësisë: Mediat të përdorin vetëm informacionet zyrtare prej institucioneve relevante për gjendjen me koronavirusin

Ministria e Shëndetësisë e informon opinionin se për gjendjen me koronavirusin i…

Trazirat në Capitol Hill, “QAnon Shaman” e pranon fajin para gjykatës

Një mbështetës i teorisë konspirative e njohur si QAnon, Jacob Anthony Chansley,…

Vuçiq thotë se mund të ndryshohet Rezoluta 1244 dhe Kosova të anëtarësohet në OKB

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq iu ka drejtuar kombit rreth zhvillimeve dhe…