Europol ka lëshuar një paralajmërim të ashpër për kriminelët që përdorin ChatGPT për qëllime të liga.

Europol ka publikuar një raport që detajon se si kriminelët po përdorin teknologjinë për mashtrim, krim kibernetik dhe madje edhe terrorizëm.

“Aftësia e ChatGPT për të hartuar tekst shumë realist e bën atë një mjet të dobishëm për qëllime phishing,” tha Europol.
Me aftësinë e tij për të riprodhuar modele gjuhësore për të imituar stilin e të folurit të individëve ose grupeve të veçanta, chatbot mund të përdoret nga kriminelët për të synuar viktimat, tha agjencia e zbatimit të BE-së.

Tutje, u tha se aftësia e ChatGPT për të nxjerrë tekst autentik me tingull me shpejtësi dhe shkallë gjithashtu e bën atë njëmjet ideal për propagandë dhe dezinformim.

“I lejon përdoruesit të gjenerojnë dhe përhapin mesazhe që pasqyrojnë një tregim specifik me një përpjekje relativisht të vogël.”

Kriminelët me pak njohuri teknike mund t’i drejtohen ChatGPT për të prodhuar kode me qëllim të keq, tha Europol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Bastisje anti-drogë, arrestohet një 20-vjeçar!

Sot policia ka realizuar bastisje në shtëpi dhe në hapësira të tjera…

Çdo kërcënim ndaj krerëve shtetërorë duhet marrë seriozisht, vlerëson eksperti i sigurisë

Masa të shtuara të sigurisë janë parë të mërkurën mbrëma përreth shtëpisë…

Osmani viziton Panamanë dhe Kosta Rikën

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani, ka udhëtuar për vizitë zyrtare në Panama.…

PD hyn në proces reformimi

Në 17 Korrik mblidhet Kuvendi Kombëtar, zgjidhet këshilli i ri Pas rikonfirmimit…

Shqiptari dyshohet se vrau gruan e tij në Zvicër

Një burrë dyshohet se e ka vrarë gruan e tij të premten…