Shkruan Refik Hasani

Dje,Kryeministri shqiptarë Edi Rama, përmesë një deklarate, duke theksuar e pronoi publikisht se ,,Ballkani i Hapur’’, ka vdekur.

Çdo inciativë në Ballkanin Perëndimor, fillimisht duhet të ketë rregulla, parime si në përmbajtje dhe për funksionim.

Çdo tentativë pa përkrahjen e neve shqiptarëve, është i destinuar për dështim.

Ne, shqiptarët në këtë pjesë të Ballkanit Perindimor, jemi përcaktues, sepse mbi të gjithë jemi me numërin më të madhë se popujt që na rrethojn, por edhe për shkak të pozitës strategjike.

Dhe, që asnjëherë nuk kemi mohuar, apo pushtuar asnjë nga popujt, nuk kemi diskriminuar e as nuk kemi kryer pastrim etnik e gjenocid, por jemi në trojet tona stërgjyshore.

Nuk jemi shtrirë mbi terrritore të popujve fqinjë, përkundrazi-jemi përballur e na jan imponuar luftra mbrojtëse e ÇLIRIMTARE, që populli Serb dhe Grek, jan zgjeruar dhe vazhdojn të ushqejn pretendime të pushtojn territore të hapsirës son shqiptare.

Ne, shqiptarët përveqë që kemi dhën shenja shumë shekullore, vazhdojm të jemi dhe bartim sakrificën për të mirën e gjithë Ballkanit dhe Evopës. Prandaj, nga ne do të duhet dhe varet rreth çdo inciative, dhe nga ne duhet përkrahje për çdo sukses.

Është dashur të dihet që në fillim se për ,,Ballkanin e Hapur’’, është i destinuar të dështoj, sepse ishte që Serbët nga ndikimi i Rusisë të ndikojn në ,,Ballkanin e Hapur’’, për t’na nënshtruar neve Shqiptarëve, dhe thjeshtë dështoi, sikur shumë inciativa me këtë frym me predispozita, do të dështojn.

Kryeministri shqiptarë Edi Rama, pronoi publikisht se ,,Ballkani i Hapur’’, ka vdekur, që në fillim ia kemi bërë të ditur se inciativa ,,Ballkani i Hapur’’, nuk është inciativë e neve shqiptarëve dhe nuk është në interes edhe të neve shqiptarëve.

Inciativa edhe dështoi, pa asnjë të vetmin rezultat të arritur, në vendë të krijoj e afirmoj vlera të njëmendëta, si në ekonomi, kulturë etj.

Ishte humbje kohe në krijmin e një krijese që me çdo kusht, ku dëshiroj të dominoj Serbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Osmani: Prioritet në procesin e dialogut me Serbinë, kthimi i më të dashurve tanë

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, në ditën ndërkombëtare për personat e pagjetur,…

Profesori amerikan: Beogradi duhet ta njohë Kosovën, s’ka të ardhme në BE nëse qëndrojnë miq të ngushtë me Rusinë

Eksperti i çështjeve të Ballkanit Perëndimor, Alon Ben-Meir, ka thënë se Serbia…

Adabra-kadabrat e një kuazi-hoxhe

E keni parë një set fotografishë të Shaqir Fetait! Na fton që…

Nata e sundimit, nderit, vlerës

“Ne e kemi zbritur (Kuranin) në Natën e Kadrit. E kush mund…

Kurti mbledh Këshillin e Sigurisë Kombëtare, shkak situata me COVID-19

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, do të thërras mbledhjen e Këshillit të…