KADARE, BJESHKA E NEMUN E SHPIRTIT TONË

PËR HEJZA-n flet Ballsor Hoxha, shkrimtar Ballsor Hoxha është autori dy përmbledhjeve…

SHUMË PAK VEPRA TË DALA NGA SHPIRTI

PËR HEJZA-n flet Osman Demiri, fotograf Osman Demiri (1965) shkollën fillore dhe…

Midis nesh / PO KULTURA E BANIMIT…!?

Përderisa shqiptarët mbajnë debate të ndryshme për kulturën, si tërësi e arritjeve…

KORRUPSIONI DHE KULTURA

Midis nesh A do të kishte korrupsioni sikur politikanët dhe shtetet tona…

ÇFARË FESTIVALESH NA DUHEN!

Midis nesh Shqiptarët kanë shumë festivale! Nëntëdhjetë e nëntë për qind prej…

POLITIKË DHE STRATEGJI KOMBËTARE KUNDËR KULTURËS SHQIPTARE

Nga Avni Halimi / Cila ishte pozita kulturore e shqipytarëve të Maqedonisë…

KUR BOTIMI BËHET MODË!

Shqiptarët nuk mund të ankohen sa i përket botimit të librit. Vit…

ANSAMBLET

Midis nesh Ansamblet tona duhet ta shtrijnë gamën e veprimit të tyre,…

Ibrahim Kadriu: KRITIKA E MIRËFILLTË DUHET TA NDAJË SHAPIN PREJ SHEQERIT

Për HEJZA-n flet IBRAHIM KADRIU, prozator Ibrahim Kadriu është një nga shkrimtarët…

INJORANCA MBI SHOQËRINË SHQIPTARE

Midis nesh Shoqërisë shqiptare fatkeqësisht i mungon ndjenja e përgjegjësisë. Kjo mungesë…