Teatri duhet të frymojë shqip edhe përmes temave

HEJZA me Bajrush MJAKUN, aktor Bajrush Mjaku është një nga aktorët tanë…

POEZIA ËSHTË NJË E TASHME E PËRJETSHME

Me Lulëzim Beshaj, poet Lulëzim Beshaj, u lind në fshatin Gorishovë të…

JEMI NË QORRSOKAKUN E VLERAVE TË MUNGUARA

Me Zaim Elezin, piktor Zaim Elezi, një nga piktorët tanë më të…

KEMI TEATRO QË BËJNË GJITHÇKA, POR VETËM TEATËR JO

Me Besfort Idrizin, aktor dhe regjisor Besfort Idrizi është një nga ata…

NË SKENË JEMI OPOZITË E PËRHERSHME

Me Dritëro Amen, aktor Dritëro Ame u lind në Dibër. Hapat e…

LETËRSIA PËR FËMIJË KËRKON NJË TRAJTIM TË VEÇANTË

HEJZA me Xhemë Karadakun, shkrimtar Xhemë Karadaku u lind në fshatin Ranatoc…

LETËRSIA PËR FËMIJË ËSHTË MISION…

Me Xhahid Bushatin, shkrimtar për fëmijë Xhahid Bushati është një nga shkrimtarët…

FESTIVALET, ARENA TË DEKADENCAVE MORALE E TË KORRUPSIONIT

HEJZA me Sulejman Rushitin, regjisor Regjisori i njohur nga Gostivari Sulejman Rushi,…

KA DEGRADUAR SISTEMI I VLERAVE

HEJZA me SARË GJERGJIN, poet Sarë Gjergji, i lindur në Stubëll, është…

LETËRSIA E BREZIT TË RI LEXOHET PAK DHE PARAGJYKOHET SHUMË

HEJZA me Ndue Ukajn, shkrimtar Ndue Ukaj (1977) është shkrimtar, kritik letrar…