Ambasadori i Francës në vend, Siril Bomgartner në ClickPlus në TV21 tha se qëndrimi i Francës në lidhje me procesin integrues të Maqedonisë së Veriut në BE nuk a ndryshuar, or që gjithçka varet nga kontesti mes Shkupit dhe Sofjes.

“Dhe kur kjo marrëveshje të konfirmohet nga të dyja palët, do të mundësohet që të ecim para. Prandaj është shumë e rëndësishme që të ketë dialog mes Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë. Tani jemi në fazën kur po qartësohen pozicionet në të dyja anët e kufirit”, tha Bomgartner.

Si vend që kryeson me BE-në, ambasadori Bomgartner tha se Franca po ndjek me vëmendje zhvillimin e ngjarjeve.

“Do të shtoj se për shkak të rëndësisë së kësaj çështjeje që ndiqet nga vetë Presidenti i Republikës, për zhvillimin e të gjitha vendeve të rajonit gjatë presidencës franceze, do të organizohet një konferencë e posaçme ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor dhe kjo konferencë do të organizohet gjatë muajit qershor”, tha Bomgartner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Idrizi: Absurde për drejtësinë ndërkombëtare të dënohet vetëm një kriminel për gjenocidin në Vushtrri

Kryetari i komunës së Vushtrrisë, Ferit Idrizi, po e vlerëson absurde dhe…

SHBA-ja po mbledh prova për krimet e luftës në Ukrainë

Departamenti amerikan i Mbrojtjes ka akuzuar Rusinë për kryerjen e krimeve të…

Pritet të krijohet Gjykata Ndërkombëtare për krimet e luftës në Ukrainë

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PSVE) u ka bërë thirrje 46…

Rusia arreston kryepeshkopin e Kishës Ortodokse të Ukrainës

Zyrtarët rusë të sigurisë e kanë arrestuar kryepeshkopin e Kishës Ortodokse të…

Popovska: BDI dëshiron që të udhëheq me fondet e “gjelbra”

Liljana Popovska, ish deputete dhe kryetare e partisë politike e RDM, thotë…