Behet e ditur nga burimet e sigurta se shtetasit shqiptarë dhe të vendeve të tjera të Ballkanit Perëndimor do ta kenë të pamundur të udhëtojnë perkohesisht drejt zonës Shengen, te pakten deri në date 30 qershor.

Ky njoftim vjen per shkak se shumica e shteteve anëtare të Bashkimit Europian janë shprehur në favor të shtyjes së afatit fillestar për rihapjen e kufijve të jashtëm, duke qene se ne fillim ky afat ishte fiksuar në 15 qershor, tashmë shtyhet me dy javë të tjera, deri në 30 qershor.

Pra ky ishte konkluzioni i takimit me videokonferencë të ministrave tê brendshëm tê Bashkimit Europian, qe eshte shpalluar në konferencën e shtypit përmbyllëse të takimit nga presidenca kroate.

Komisionerja europiane për punët e brendshme, Ilva Johanson konfirmoi, tha se Komisioni Eurooian do të punojë ndërkohë me shtetet anëtare për përcaktuar tamam kriteret mbi bazën e të cilave do rihapen kufijtë e jashtëm të BE.

Ndaj edhe pritet qe javën e ardhshme ekzekutivi europian të prezantojë rekomandimet pêr kriteret e duhura.
“Shumica e shteteve anëtare mbështetën një shtyrje të afatit për hapjen e kufijve të jashtëm me dy javë.

Kishte disa mospërputhje lidhur pikërisht me kriteret që duam të ndjekim. Nê do tê vazhdojme diskutimet me shtetet anêtare para se të propozojmë udhëzimet e Komisioni Europian për hapjen e kufinjve tê jashtëm“, u shpreh ajo.

Ndersa lidhur me kufinjtë e brendshëm tê zonës Shengen, shumica e shteteve Shengen janë shprehur në favor të hapjes së tyre në 15 qershor dhe vetem disa shtete anëtare në fund të qershorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Mini-Shengeni pritet të kthehet në Open Balkan

Në Forumin ekonomik që po mbahet në Shkup, një prej çështjeve që…

Drafti anti-koronavirus/ Italia pritet të miratojë dekretin për ndihma sociale për familjet, bizneset e punonjësit. Ndihmë speciale edhe për turizmin

Italia pritet të miratojë dekretin lidhur me ndihmat sociale për familjet, bizneset…

Serbia nuk ka kapacitete për të siguruar mbarëvajtjen e zgjedhjeve, policia hungareze shfaqet në Beograd

Serbia po organizon zgjedhje të trefishta, ku qytetarët po votojnë për të…

Autostrada që i kushtoi 1 miliard dollarë Malit të Zi, problem shlyerja e kredisë ndaj Kinës

Mbetet ende e paqartë se si do të financohet autostrada e cila…

Vrasja që goditi UÇK-në, kush e tradhtoi Zahir Pajazitin?!

Hasan Zeneli, ish luftëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, çdo ditë e…