Kryetari i Alternativës për Ndryshim, Shqiprim Arifi, i cili tash është edhe kryetar i Preshevës, është shprehur se shqiptarët në Serbi janë të diskriminuar.

Ai tha se nuk iu lejohet që të përdorin simbole kombëtare, ndërsa shtoi se vitet e fundit në Luginën e Preshevës po bëhet spastrim etnik.

“Gjithmonë kanë qenë të diskriminuar. Shqiptarët nuk kanë të drejtën që të përdorin simbolet kombëtare. Nuk kemi tekste shkollore të mjaftueshme. Kemi një përmirësim të viteve të fundit, por edhe ka shumë hapësirë për t’u përmirësuar. Nuk jemi të përfshirë në strukturat shtetërore. Popullata është 97% shqiptare, ndërsa serbët janë 3%. Vitet e fundit nuk kemi pasur investime nga qeveria në fjalë. Po ndodh një spastrim etnik në Luginën e Preshevës”, tha Arifi për “Ora News”.

Ai tha se qeveritë në Shqipëri dhe në Kosovë duhet të jenë në alarm dhe të marrin hapa për veprime konkrete në Luginën e Preshevës.

“Kjo është koha ku qeveritë shqiptare, si ajo e Tiranës dhe e Prishtinës, duhet të jenë të alarmuar dhe duhet të marrin hapa për të përpiluar veprime konkrete për Luginën e Preshevës. Qeveria e Shqipërisë dhe e Kosovës e kanë neglizhuar Preshevën”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Avokati i Alimit dhe Gurit kërkon përjashtimin e Janevës dhe Fetait nga lënda “Titanik 3”

Avokati i Ejup Alimit dhe Ismet Gurit në rastin Titanik 3 kërkon…

Putin dhe Zelensky ftohen në takimin e G20

Presidenti i Indonezisë mund të ketë organizuar takimin e parë të mundshëm…

Maqedonia hynë në “zonën e kuqe” për Bullgarinë: Nga 19 janari nevojitet PCR test ose 10 karantinë

Bullgaria përditësoi të mërkurën listën e vendeve që paraqesin rrezik për përhapjen…

Vitia: Krantinimi i dy komunave në veri u bë me dijeninë tonë – të lihen anash dallimet politike për shkak të gjendjes së Coronavirusit

Ministri i Shëndetësisë Arben Vitia, në një konferencë të përbashkët me drejtorin…

Komuna e Prishtinës e mbyll parkun e Gërmisë – ende nuk është lokalizuar ariu

Komuna e Prishtinës ka vendosur për mbylljen e Parkut të Gërmisë, me…