Argatët nuk kan hallin e rënjës dhe asgjësimit të popullsisë shqiptare në Republikën e Maqedonisë së Veriut, por ngritjen.
Plani i Çubrilloviqit “iselavanje arnauta iz ballkanski prostora” po implementohet me perpikshmëri në Maqedonin e Veriut, fatkeqësisht nën regjin e argateve shqipfolës të djallit.
Tendenca për të minimizuar përqindjen e popullit shqiptar në Maqedonin e Veriut është mision dhe obligim i agjenturave që vazhdojn të punojn për projektin e Çubrilloviqit, Andriqit e Rankoviqit.
Arsyeja për mosregjistrimin e popullsisë në Maqedonin e Veriut nuk është ajo se neve për momentin mundet të jemi 20%,por ajo që duhet pritur të bjerë nga 37% në 20 %, dhe atëher të bëhet regjistrimi i popullsisë.
Vonesa për mosregjistrimin e popullsisë e cila për her të fundit është bërë në vitin 2002 është një tregues i mirë se, ata ndjekin me vëmendje dhe perkushtim rënjen e keti numri, duke pasur qasje direkte në Drejtorin për udheheqjen e librave amë.
Për deri sa argatët dhe hajnat që sollën popullin në këtë varfëri të skajshme shëtisin të lirë dhe nuk nxjeren para drejtësis për të marë denimin e meritur, hajnat që detyruan popullin të marë rrugët e mërgimit edhe me çmimin e shpërguljes nga ki vend len të kuptohet qartazi se, plani vazhdon te kryhet me sukses.
Tentativa për krijimin e realiteteve artificiale daton prej kohës së vilajeteve, duke e ditur se në Vilajetin e Manastirit, Vilajetin e Janinës dhe në të gjithë vilajetet tjera përqindja e shqiptarëve ka qenë 80 % kundrejt përqindjes së tanishme me 20 % një përqindje simbolike ose fare inegzistente, fatkeqësisht historia po na përsëritet.
Nuk do jet befasuese edhe nëse përqindja e shqiptarëve në Maqedonin e Veriut na nën 20 % nga se, me inzhinjering, manipulim, trysni, numri mundet të bëhet sipas nevojës të porositësit, mirpo realiteti është diçka tjetër.
Shqiptarët në Maqedonin e Veriut përbëjn një të tretën e popullsisë, ata mundet edhe të mos evidentohen por ki është realiteti.
Mesazhi për opozitën shqiptare është që urgjentisht të propozojn ligje, kritere dhe masa konkrete të afatizuara që mos të kemi realitet artificial.

Mr.Metali Alili

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

“Mosparaqitja e Ahmetit dhe Grubit si dëshmitarë, vulosi dënimet e përjetshme për herë të dytë”

Gjykata e Apelit në Shkup sot ka konfirmuar vendimin e Gjykatës Themelore…

Bugajski: Nëse rishikohen territoret në Kosovë, shqiptarët e Maqedonisë mund të kërkojnë bashkim me Shqipërinë

Ndërsa pandemia e koronavirusit shqetëson Uashingtonin, administrata e Trump pa dashje po…

Ku jeni “komandanta” të 2001-shit, pse po heshtni për komandant Sokolin!

Nuzemedin Imeri / Vëllezër e Motra, Të dashur bashkëkombës, të flasësh për…

Kurti i publikon me emra e foto: Vrasja e Aganit u urdhërua nga këta dy persona

Faton Kurti, kryetar i Republikanëve të Kosovës, ka thënë se vrasja e…

Hallaçi: Kërkoj zbardhjen e rastit të Kumanovës

Ju bejë Apel te gjithë Shqiptarve mbarë kombëtarë për hirë se vertetës…