Ambasadorja e SHBA-së në vend, Kate Marie Byrnes, në “Programi 200″ në Alsat, theksoi se janë dy segmente në vend që kërkojnë vëmendje dhe angazhim të veçantë nga qeveria.

“Ka disa fusha në Maqedoninë e Veriut që na shqetësojnë dhe arsyeja pse ne jemi veçanërisht të zëshëm për ato gjëra është sepse duam të ndihmojmë dhe të jemi mbështetës. Dy prej tyre janë më të rëndësishme. Numër një është korrupsioni. Ky nuk është problem që ekziston vetëm në Maqedoninë e Veriut…, por duhet të jetë prioritet sepse institucionet demokratike janë ende në zhvillim dhe minimi i vazhdueshëm i tyre me korrupsion është kërcënim për sigurinë, stabilitetin dhe prosperitetin e vendit në të ardhmen”.

Gjëja e dytë që meriton vëmendje është situata me të rinjtë. Ne jemi të shqetësuar për faktin se të rinjtë janë të zhgënjyer me mundësitë këtu. Janë të zhgënjyer kur shohin që qeveria nuk punon për qytetarët. Të rinjtë duhet të inkurajohen të shohin të ardhmen e tyre këtu dhe lufta kundër korrupsionit është një mënyrë e fuqishme për të adresuar shqetësimet e tyre”, tha ambasadorja Byrnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Shaqir Fetai mbahet “peng” në Medresenë ISA BEU

Vetëm me ndihmën e policisë shtetërore, të cilën e ka kërkuar drejtori…

Gjermania i kërkon Rusisë tërheqjen e vendimit të shpalljes “të padëshirueshme” të tri organizatave joqeveritare gjermane

Rusia të mërkurën i ka deklaruar tre organizata joqeveritare gjermane si të…

Një digresion për BDI-në mbi përmbajtjen trushpërlarëse të komunikesë së sodit

Nga: Qenan ALIU / Ju lutemi, pa institucione funksionale nuk mund të…

Kosovë, qeveria e re/ Fillojnë përplasjet në distancë

Vetëm një ditë pas takimit mes dy liderëve të partive pretendente për…

Ministrja bullgare: Zjarri dhe jo rruga arsyeja kryesore e numrit të madh të viktimave

Ministrja për zhvillim rajonal në Bullgari, Violeta Komitova, ka deklaruar se pjesa…